Kontakt oss   

På jorden et sted

Tro ikke frosten som senker en fred
av sne i ditt hår.
Alltid er det på jorden et sted
tidlig vår.

Tro ikke mørket når lyset går ned
i skumringens fang.
Alltid er det på jorden et sted
soloppgang.

Andre Bjerke

Primærmedisinsk kulturuke


Med utgangspunkt i et vakkert, tankevekkende og inspirerende dikt av Andre Bjerke (1918–85), «På jorden et sted», ønsker vi velkommen til Primærmedisinsk kulturuke:

Tro ikke frosten som senker en fred

av sne i ditt hår.

Alltid er det på jorden et sted

tidlig vår.

Tro ikke mørket når lyset går ned

i skumringens fang.

Alltid er det på jorden et sted

 

Diktet minner oss om at kloden vår er alle menneskers hjem.

Vi bærer alle i oss drømmer og håp om tilhørighet og trygghet.

Ikke minst bærer vi med oss håpet om god helse.

Vårt fag er i utvikling. Medisinsk kunnskap er sagt å ha kort halveringstid. Det er en diskutabel påstand, og langt på vei en myte, men det er riktig at deler av dagens kunnskap vil bli ugyldig i løpet av en viss tid – kanskje noen tiår.

Likevel kan vi slå fast: Sannheter er ikke alltid sanne, og det eneste sikre er det usikre.

Endring skjer, og der det er vilje er det en vei.

På den mørkeste nattehimmelen lyser stjernene klarest, og hva er vakrere enn en soloppgang?

HELSE OG HÅP, PÅ JORDEN ET STED

Ukens artistgalleri og smaksopplevelser

Igjen har vi den store gleden av å presentere artistene som vi i år vil møte gjennom Primærmedisinsk uke.

Noen artister kan betegnes som gode «primærmedisinske venner», andre presenterer vi her for første gang. Alle har de til felles at de skal bidra til at årets Primærmedisinske uke vil bli en minneverdig opplevelse, både faglig og kulturelt.

  • Ole Paus kommer som alltid og vekker oss og geleider oss inn til de tidligste forelesningene (Vi håper vi ikke er blitt avslørt på at dette er vårt hemmelige triks for å få alle til å stå tidlig opp).
  • Torbjørn Dyrud er vårt nye bekjentskap, med sine fantastiske og jordnære viser. Gled dere!
  • Opplev høstens storforestilling «Jacobsen værsågod» med Anne Marit Jacobsen på vår egen Skandinavia scene bare for PMU-deltakere og deres venner. Det vil lønne seg å være tidlig ute, da vi har begrenset antall billetter! (Les mer: https://www.vg.no/rampelys/i/On9rXV/teateranmeldelse-jacobsen-vaersaagod-morsom-og-roerende)
  • Ketil Bjørnstad har også gitt oss minnerike musikkopplevelser tidligere. Vi er stolte av å kunne ha en slik kapasitet med på laget.
  • Julie Kleive utvikler stadig sin musikalske lekegrind, og denne gangen vil hun sammen med stjernepianisten Joachim Kwetzinsky og komponist Marcus Paus i «Marcus Paus Trio»  fremføre nykomponert musikk til Andre Bjerke-dikt, i anledning 100-jubileet  for den folkekjære lyrikerens fødsel.
  • Vi arrangerer også i år en kveldskonsert i den ærverdige Gamle Aker kirke med Knut Reiersrud og Iver Kleive. Vi kan garantere en stor opplevelse, og anbefaler interesserte deltakere å bestille billetter tidlig, da konserten raskt vil bli utsolgt.
  • Yngve Søberg kommer direkte fra Den Norske Opera til oss, og vil bli akkompagnert av sin briljante ledsager Reza Aghamir på klaver.
  • Årets komet på pop-himmelen, «No 4» vil avslutte Primærmedisinsk kulturuke 2018. Dette er en jentegruppe vi lenge har ønsket skal komme til oss, og nå er de her – endelig!
  • Vi har i år lyst til å ta med oss en liten deltakergruppe på en matopplevelse på Oslo østkant, smake uvanlige smaker eller i alle fall eksotiske smaker, og til å geleide oss denne kvelden har vi fått med den kjente TV-journalisten Noman Mubashir, som er hyperkjent med matkulturen i Oslo.

Velkommen til en kulturuke med en variert meny og med mange spennende innslag!

PMUs kulturkomité – Torfinn Kleive og Mariann Mathiesen